Mine Taylan

Studioägare

Hot 60/75/90/+, Earth, Vinyasa, Core, Hatha, Yogalates, Yin Yang, Yin, Medi, Yoga Therapy, Deep Stretch, Budokon, mindfulness, meditation & pranayama.

Mitt intresse för yoga väcktes efter gymnasiet då jag ville lära mig att meditera och bli av med ryggproblem. Det gick sådär. Jag somnade vid varje meditationsförsök och fick ännu mer ont i ryggen av yoga. Min första klass började i huvudstående och avslutades i ett försök att få foten bakom huvudet, allt utan utförliga instruktioner.

Efter flera tappra yogaupplevelser var jag nästintill övertygad om att yoga inte var för mig. Då fann jag Bikramyogan. Med viss hatkärlek till värmen blev jag snabbt av med ryggont samtidigt som jag utvecklade mental styrka för att kunna meditera och balansera livet.  Idag mår jag bäst av att blanda olika slags yogagrenar men värmen är fortfarande viktig för mig.

Mitt liv förändras ständigt till det bättre tack vare yogan. Som elev, lärare och studioägare hoppas jag kunna förmedla att yogautövandet, utöver fysisk och mental träning, kan utvecklas till en livslång kärleksrelation.

Det är viktigt för mig att du som elev känner dig ”tryggt utmanad” oavsett om du i yogan är mest intresserad av träning, andning, självförverkligande, mindfulness, koncentration, avslappning och/eller filosofi m.m. Jag önskar att kunna inspirera, motivera och leda från dröm till verklighet om det så handlar om att lära sig stå på huvudet eller bli av med värk.

Utöver att yoga, undervisa och arbeta med studion tycker jag om att tänka, uppleva, lyssna på musik och människor, se, kommunicera, känna, umgås, meditera, läsa, sova, utvecklas, utmanas, förändras & förändra, laga & äta mat, resa, vara ute i naturen, bada, dansa, surfa, slappna av och ”bara” vara.

Yogan hjälper mig synliggöra obalanser för att skapa balans. I vardagen utmanas min personliga balansgång av allt som lockar och förhala det mindre roliga in i det sista.