Emelie

Lärare

26&2, Earth, Vinyasa, Inferno, Mobility, Core, Yin Yang, Yin, BackMitra

Yogautbilningar: Earth, VInyasa, Yin, BackMitra, Inferno

Undervisning: x år

Genom dans och kampsport halkade jag in på yoga i min ungdom. Att bli guidad att lära känna mig själv bättre, hitta lugn och kunna påverka min attityd till omgivningen kändes stort. Jag utforskade Indien efter gymnasiet och blev ännu mer inspirerad av filosofin om hur vi kan leva ett harmoniskt liv inifrån och ut och att någonting inuti mig är en del av hela universum.

Nuförtiden kopplas de här flera tusen år gamla visdomarna ihop med intressanta forskningsupptäckter inom fysiken som visar att all materia egentligen är energi som vibrerar och gränser som vi ser dom existerar inte i naturen. Lite off topic kanske men det gör mig väldigt entusiastisk! Yoga är för mig på samma gång träning, ett kreativt uttryckssätt och ett djupt utforskande av själens odödlighet. Det har sakta vuxit till att bli mitt liv.

Hot yoga hittade jag för fem år sedan när jag flyttade till Malmö från Dalarna. En sådan djup, allomfattande upplevelse hade jag inte mött tidigare. Det fokus som krävs i värmen och den grundliga utrensningen kroppen får betyder mycket för mig.

 

Varje människa är unik i sin sammansättning. Jag vill inspirera till självkännedom och acceptans och tror på att vi alla behöver övning för att hantera vår fysiska, mentala och emotionella kropp på bästa sätt. One size passar inte alla men vi kan utöva vår individuella yoga tillsammans i en stöttande gemenskap. Yogan har på många sätt hjälpt mig att inte vara ensam och det finns stunder där jag upplever att jag hittat hem i mig själv. Detta vill jag bidra till att möjliggöra för andra.

Jag upplever att tydliga tekniska instruktioner kan leda till stillhet och lugn i sinnet och detaljerad linjering är ett verktyg för att bli medveten om varje del av den fysiska kroppen. Utifrån en bestämd form/ställning får var och en utforska vad som händer på insidan och anpassa därefter!

Åh detta underbara liv med sina med och motgångar! Yoga är definitivt min stora passion men även naturen, mat och människor. Pulsen i mig svarar slaviskt på musikalisk stimuli och får mig att dansa och sjunga till omgivningens tveksamma nöje. Jag engagerar mig ideellt i en kulturförening som skapar en festival på södra Öland varje sommar, Öland Roots. Den ger mig ytterligare sammanhang och ännu mer möjlighet att sprida kärlek, solidaritet och medvetenhet i världen.

Jag är en produkt av ett prestationsinriktat samhälle och tror ibland att jag måste vinna, vara bäst, känner mig oduglig och vill krypa tillbaka under täcket där ingen kan bli besviken på mig. Ovanpå den utmaningen har jag ofta lurat mig själv att hålla mina problem för mig själv, att inte tynga andra. Och sen skulle det visa sig att människor mår bra av att kunna vara till hjälp om de bara vet hur, precis som jag själv mår bra av att känna mig behövd och viktig.

Yoga, meditation och närvarande relationer har avtäckt en trygg plats inom mig som ibland bleknar men där tycker jag om mig själv som jag är och uppskattar starkt att andra är bättre än mig, är mer erfarna eller har egenskaper jag själv saknar. Där litar jag på att min egen väg att vandra inte är jämförbar med någon annans. Det kommer jag aldrig ta för givet.