Hanna Persson

Lärare

(Hot 60/75, Hot 90)

Kommer snart

Jag började praktisera yoga på det gym som jag tränade på och yogade på den tiden mest hemma med hjälp av olika youtube videos. Jag började av den enkla anledningen att jag upplevde att jag aldrig riktigt kunde gå ner i varv. Detta var under en period då jag läste min kandidat och jobbade två jobb samt tränad och engagerade mig i gräsrotsrörelser. Yogan blev ett avbrott från hög puls och multi-tasking.

Våren 2014 växte mitt intresse så pass att jag åkte till Mysore i Indien och praktiserade med Saraswati som undervisar ashtangayoga i linje med Shri K Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute. På hösten samma år när jag återvänt till Sverige och återgått till min hemma-practice märkte jag hur mycket jag saknade att vara i ett community och sökte då upp Hot Yoga Malmö och började på Bikram Yoga.

Min första klass var en nära döden upplevelse, men när jag gick ut från studion och resten av den dagen kände jag mig lätt, glad och avslappnad inifrån och ut men mest av allt som att jag hittat hem, både i min kropp och i mitt sinne. Sen den dagen har jag yogat varje dag eftersom yoga får mig att se att livet är fantastiskt och hur värdefull min kropp och mitt sinne är. 

Ett år efter min första Bikramklass åkte jag på Bikram Choudhurys Teacher Training som hölls på hösten 2015 i Thailand eftersom jag ville fördjupa min egen practice men också kunna erbjuda andra människor denna nyckel till sig själva som Bikramyoga är.

Jag tror att vi genom en ökad medvetenhet kring vår body-mind-connection kan förverkliga oss själva och se vår sanna potential, det hjälper oss helt enkelt att vara den bästa versionen av oss själva. Denna medvetenhet skapas i Bikramyoga och det vill jag hjälpa till att förmedla. 

Utanför yoga gillar jag att resa, äta gott, hänga utomhus med vänner och djur, gå ut och dansa och sommartid bada i havet så mycket jag bara kan.

Jag tycker att yoga ger mig balans. Tålamod är nog den utmaningen som jag känner att yogan ger mig, jag lär mig att vänta in kroppen och inte tröttna bara för att resultat i form av varesig styrka, balans eller flexibilitet uteblir