Linda

Lärare

26&2

Yogautbilningar: Bikram yoga

Undervisning: 12 år

Efter år av gymnastik, styrketräning och spinning, både som tränande och tränare, med en drygt trettioårig kropp, undrade jag varför det inte fanns en sport som jobbade med stabiliseringsmusklerna, stretching och detta i värme. Antagligen var jag väldigt mottaglig för Bikramyoga då och hittade hit. Jag som annars vill ha koll på det jag ska ta mig för och testa innan, stegade helt sonika iväg till sportaffären, helt ovetandes vad jag var på väg att ge mig in i och köpte en svindyr ekologisk yogamatta. Det var som om något hade tagit över mig faktiskt. Jag hade testat ett par olika former av yoga innan jag rullade ut min nyinköpta matta på golvet i värmen, men aldrig fastnat. De klasserna hade enligt mig bara varit sövande eller så hade det känts stelt i kroppen, inget för mig som vill bli ordentligt varm och ta ut mig rejält när jag tränar. Nu fick jag träning med råge, både fysiskt och som bonus psykiskt i en enda god mix! Sedan den där första Bikramyogaklassen i november 2008, som fick mig att släppa så många spärrar och känna total eufori med ett hysteriskt skrattanfall efteråt, har jag aldrig ångrat att jag tog steget in i värmeyogans värld.

Jag gick Bikrams teacher training våren 2010. Som yogalärare ser jag mig själv enbart som en kanal som levererar instruktioner pepprade med kärlek i form av energi där det behövs, ett lugn när det behövs, ett förlåtande när det behövs, lite uppmärksamhet eller en push. Så behåll fokuset på dig själv och låt bara min röst guida dig.

För mig är det fritid när jag yogar eller oavsett vad jag gör i yogastudion. I studion får jag tid att andas och ro i sinnet. Hemma är det fullt fokus på barnen. Att repa med bandet där jag sjunger är något som jag älskar att fritida med och så klart att bara få vara med min käre make.

Acceptans. Acceptans i olika former som till exempel att acceptera mina tillkortakommanden.