Mine Taylan

Studioägare

26&2, Earth, Vinyasa, Core, Hatha, Inferno, Yin Yang, Yin, Yoga Therapy, Deep Stretch, Mindfulness, Meditation & Pranayama.

Yogautbilningar: Viniyoga, Bikramyoga, Yin Yang, Yin & Chakra Meridians, Power Yoga, Samatha meditation, Mindfulness, Earth, Budokon, Bhakti yoga, Yogaterapi, Jason Crandell’s Alignment based Vinyasa and sequencing, Inferno etc.

Undervisning: Mitt intresse för yoga väcktes efter gymnasiet då jag ville lära mig att meditera och bli av med ryggproblem. Det gick sådär. Jag somnade vid varje meditationsförsök och fick ännu mer ont i ryggen av yoga. Min första klass började i huvudstående och avslutades i ett försök att få foten bakom huvudet, allt utan utförliga instruktioner.

Efter flera tappra yogaupplevelser var jag nästintill övertygad om att yoga inte var för mig. Då fann jag värmeyogan. Med viss hatkärlek till värmen blev jag snabbt av med ryggont samtidigt som jag utvecklade mental styrka för att kunna meditera och balansera livet.  Idag mår jag bäst av att blanda olika slags yogagrenar men värmen är fortfarande ett viktigt elelment för mig.

Mitt liv förändras ständigt till det bättre tack vare yogan. Som elev, lärare och studioägare hoppas jag kunna förmedla att yogautövandet, utöver fysisk och mental träning, kan utvecklas till en livslång kärleksrelation.

Det är viktigt för mig att du som elev känner dig ”tryggt utmanad” oavsett om du i yogan är mest intresserad av träning, andning, självförverkligande, mindfulness, koncentration, avslappning och/eller filosofi m.m. Jag önskar att kunna inspirera, motivera och leda från dröm till verklighet om det så handlar om att lära sig stå på huvudet eller bli av med värk.

Utöver att yoga, undervisa och arbeta med studion tycker jag om att tänka, uppleva, lyssna på musik och människor, se, kommunicera, känna, umgås, meditera, läsa, sova, utvecklas, utmanas, förändras & förändra, laga & äta mat, resa, vara ute i naturen, bada, dansa, surfa, slappna av och ”bara” vara.

I vardagen utmanas min personliga balansgång av allt som gör det svårt för mig att vara närvarande här och nu. Yogan hjälper mig synliggöra obalanser och triggers för att skapa inre balans.