Susanne Kjellin

Lärare

(Hot 60/75, Hot 90, Hot 100)

Vi var ett gäng som på en nyårsfest blev ”medlurade” av inbitna Hot Yogis att följa med och prova Bikram Yoga. Sagt och gjort; den 2:a januari 2012 åkte vi alla 8 till Malmö och tog en 90-klass. 90 minuter som kändes som 300 minuter. Vi tyckte alla att det var fruktansvärt och hade någon frågat oss där och då i det varma rummet  om vi ville fortsätta hade vi alla varit helt överens : ALDRIG!                          

Men känslan efter klassen var såååå härlig och vi bestämde oss alla för att köpa Introkort och testa. Snabbt kände vi oss alla starkare och mådde efter 5-10 gånger t.o.m bra även under klassen, inte bara efter!  Jag blev helt fast. Vill från den dagen ta klass alla dagar. Man blir stark, flexibel, lugn, glad, frisk…. Allt påverkas!

Jag tycker att yogan ger så mycket och vill gärna vara med och sprida och förmedla allt detta positiva till så många som det bara går. Så efter 4 år och 500 klasser bestämde jag mig för att jag själv ville gå en Teacher Training och gjorde så i New York Våren 2016. Det ångrar jag inte, så mycket jag lärde mig!

Det jag vill förmedla i mina klasser är att alla kan! Alla får ut så mycket av att yoga oavsett på vilken nivå. Man måste inte kunna vända ut och in på sig själv för att det ska ha effekt på muskler, leder, organ och sinne. Det räcker att göra sitt bästa!

Jag önskar att jag kunde komma med något coolt svar som att jag gärna hoppar fallskärm eller nåt, men jag kommer med det tråkiga och klyschiga svaret att jag gärna vill umgås med familj och vänner när jag inte yogar.  

Jag har fyra barn som jag älskar att vara med och jag har dessutom turen att ha en massa underbara och roliga vänner som jag vill vara med så ofta jag bara kan – så nej,  ingen fallskärmshoppning!

För att må bra måste jag använda och stärka mina muskler speciellt i mage och rygg. För mig är det jobbigt och svårt. Jag måste alltid påminna mig själv hur viktigt det är och att jag inte kan fuska genom att utnyttja min flexibilitet.